Distribuïdor exclusiu Furanflex. Rebutgeu imitacions

Deshollinados

Sabia vostè que netejant la seva xemeneia aconseguirà ...

Evitar incendis

Una xemeneia bruta és una de les principals causes d'incendi en els habitatges. L'acció de escurar i treure els vitrificats evita l'acumulació de dipòsits que puguin inflamar-se en la xemeneia i propagar el foc a tot l'habitatge.


La combustió d'una matèria, sigui sòlida (llenya, carbó, pellets, etc.), líquida (hidrocarburs, gasoil) o gasosa (butà, propà, etc.), genera calories alhora que brutícia i residus (sutge, vitrificats, quitrans, sulfats) tant en l'aparell de calefacció com en el conducte d'evacuació de fums (llar de foc).


Quan el combustible es crema lentament es produeixen quitrans, que en combinar-se amb la humitat de l'ambient formen la creosota. Si la creosota es cala es poden produir focs d'elevades temperatures. És important eliminar la creosota de la seva llar de foc per al correcte funcionament de la instal·lació i en previsió de lamentables accidents.


Les estufes a llenya provoquen més de 9.000 incendis residencials cada any. S'han de complir acuradament les instruccions del fabricant per a la instal·lació i el manteniment.


L'Agència de protecció Civil recomana revisar anualment les xemeneies i estufes de llenya per veure si hi ha danys o obstruccions

Evitar les intoxicacions

En un conducte massa brut o obstruït, els gasos de combustió no poden evacuar-se correctament, i suposen un perill per a la salut. Una xemeneia bruta pot ser la causa de perillosos arrebossats de fum cap a l'interior de l'habitatge.


Aquest gas incolor i inodor, que resulta d'un procés de combustió incomplet, pot esdevenir un perill, si no mantenim les nostres instal·lacions en bones condicions de neteja.

Estalviarà llenya

Un conducte brut perjudica el bon funcionament d'una instal·lació i disminueix la seva vida útil.


El sutge disminueix el rendiment dels equips augmentant sensiblement el consum i la contaminación.En una xemeneia bruta, la pèrdua de rendiment és del 7% al 8% per cada mil·límetre de dipòsit (sutges, sulfats, vitrificats ...)

Preservar el medi ambient.

Les concentracions importants de sutge en un conducte o una xemeneia, a més de perjudicar el seu bon funcionament, afavoreixen el risc de contaminació de l'atmosfera. Una instal·lació, adequadament mantinguda, contribuirà a millorar la qualitat de l'aire que respirem.

Amb quina freqüència es he de netejar la xemeneia? També la de la seva caldera !!!

En la majoria dels països europeus la normativa exigeix la neteja de les xemeneies de combustibles sòlids a mínim un cop a l'any.


A Espanya el "Reglament d'Instal·lacions Tèrmiques en Edificis (Reial Decret 1020/2007)" a la Instrucció Tècnica 3.3 "Programa de manteniment preventiu" assenyala la necessitat de "comprovació i neteja, si escau, de conductes de fums i xemeneia" un cop per temporada (any) per a instal·lacions menors de 70 kW i dues vegades per a instal·lacions majors de 70 kW. En el cas concret d'instal·lacions amb calderes de biomassa. La mateixa Instrucció tècnica indica la necessitat de "comprovació i neteja, si escau, de circuit de fums de calderes i conductes de fums i xemeneies en calderes de biomassa" un cop l'any a les menors de 70 kW i un cop al mes a les majors de 70 kW.


En la nostra experiència en xemeneies de llenya domèstiques tipus cassette o similars, ens sembla oportú i necessari una neteja de xemeneia quan la quantitat de llenya consumida sigui aproximadament d'3500/4000 kg en el cas de les frondoses (roure, alzina, faig, freixe. ..) i alguna cosa mes freqüents, 3000/3500 kg en el cas de les resinoses (pi, avet ...). No obstant això, en una llar de foc amb poc ús cal tenir en compte el fet que els ocells poden construir nius a la xemeneia o pot haver un altre tipus de deteriorament que podria fer perillós la utilització de mateixa.

Deshollinados

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al correcte funcionament del lloc web, i si ens dona el seu consentiment,
també farem servir cookies per recopilar dades de les seves visites per obtenir estadístiques agregades per millorar els nostres serveis.