Distribuïdor exclusiu Furanflex. Rebutgeu imitacions

Deshollinados / Combustió

Residus generats per la combustió

Els sutge: Rics en carboni i fàcilment inflamables. Aquests residus NO cremats, transportats pel fum, s'acumulen en les superfícies d'intercanvi i en la xemeneia.


Els quitrans i vitrificats: Aquests residus combustibles i obstructius, originen sovint incendis a les xemeneies. Es creen per la combustió de productes sòlids (llenya, carbó), però també del gasoil quan el cremador de la caldera es des-regula.


Els sulfats (anhídrids sulfurosos): Aquests residus no combustibles, generats principalment pels gasoils (domèstics, pesats, etc.), es dipositen en plaques sobre les parets de l'intercanviador, redueixen l'intercanvi calòric, i es transformen en àcid sulfúric, molt corrosiu en presència d'humitat.


Un foc amb poc oxigen i / o amb llenya humida genera més fum que conté partícules amb més quantitat de sòlids parcialment cremats que, juntament amb el vapor d'aigua contingut, formaran els tan temuts dipòsits de creosota / quitrà, molt més inflamables que el mateix sutge i que fan pràcticament impossible la seva total neteja amb els mitjans habituals. Aquests sòlids s'acumulen ràpidament en el seu llar de foc, que necessitarà ser netejada més freqüentment.

Els gasos de les xemeneies

El monòxid de carboni: El Monòxid de carboni, és un gas verinós i molt perillós, mes encara si tenim en compte que no es pot veure ni olorar, de manera que l'enverinament per monòxid de carboni arriba a donar-se quan una quantitat important d'aquest gas en un moment determinat, o per quantitats reduïdes durant diversos dies.


El monòxid de carboni es produeix en cremar substàncies combustibles com altres gasos, fustes, carbó, querosè, petroli, tabac, etc...

Símptomes

L'enverinament per monòxid de carboni causa mals de cap, marejos, cansament, o malestars estomacals. Els efectes sobre la salut, dependran de factors com la concentració de Monòxid de Carboni (Co), la durada a l'exposició i l'estat de salut de la persona exposada.


Si vostè o la seva família té algun o diversos d'aquests símptomes a casa i s'alleugen a deixar-la, tornant a tenir-los al trobar-se novament en ella, podria ser degut a enverinament per monòxid de carboni.

Eliminar els gasos

El monòxid de carboni ha de ser eliminat de casa seva llar, la seva xemeneia ha d'enviar aquest gas fora de casa. De vegades passa que les xemeneies no funcionen bé i els gasos en combustió es fiquen a casa seva. Quan la seva xemeneia està encesa la calor i un bon tir hauria de ser suficient per a això.

Accions en cas de detectar gasos

Obriu finestres i portes.


Si la és possible, apagueu la xemeneia per evitar que segueixi generant gasos.


Contacti amb persona qualificat en reparació de xemeneies perquè detecti i repari l'anomalia.


Si fumeja constantment: El més probable és que el tir aquest tancat, la causa poden ser diverses, com animals, nius d'abelles, esquirol etc... o bé l'acumulació excessiva de brutícia i sutge. Feu un escurada i neteja correctes.

Si fumeja esporàdicament, pregunteu-vos el que s'exposa i seguiu les instruccions per a la solució segons la següent taula

Surt fum només amb vent exterior fort?

Això podia ser degut a un corrent descendent creada pel vent. Hi ha casquets de xemeneia dissenyats per desviar el vent i que fa que el vent serveixi d'aspirador de fums per a la llar de foc.

¿Aquesta el pas d'aire obert totalment?

Si la presa d'aire no obre i tanca totalment, feu que un professional l'hi repari o canviï i fins i tot la posi en la part superior on és més eficaç.

¿Quan es va netejar i va examinar per última vegada?

S'ha de netejar la seva xemeneia tots els anys (millor a la primavera en l'hemisferi nord). Això mantindrà la a ratlla l'acumulació de sutge i un millor tir, reduirà olors a l'estiu i eliminarà el potencial perill d'incendis de la llar de foc.

¿S'han agregat estructures noves que poguessin obstruir?

Si ha afegit alguna construcció que pugui obstruir parcialment les sortides de fums, com edificis exteriors nous, terrasses, terrats. Normalment es solucionarà donant una mica més de longitud o eixamplant el tub. També pot posar un ventilador extractor.

¿S'han desenvolupat plantes pel pas del temps?

El creixement d'arbres, arbustos i herbes pel pas del temps pot obstruir les sortides d'aire. Retallada o elimini aquestes plantes.

¿S'han realitzat canvis estructurals a la llar?

Si heu fet algunes renovacions importants a la seva llar especialment aïllaments que evitin el flux d'aire. Recorri a extractors elèctrics o a l'obertura d'alguna finestra, buit o similar que permeti l'adequat flux d'aire.

Surt fum només amb vent exterior fort?

Això podia ser degut a un corrent descendent creada pel vent. Hi ha casquets de xemeneia dissenyats per desviar el vent i que fa que el vent serveixi d'aspirador de fums per a la llar de foc.

¿La xemeneia fumeja només recentment encès el foc?

La causa més usual és el temps fred, o també les finestres obertes, corrents, etc. Tancament alguna de les portes o finestres obertes perquè el flux d'aire sigui menor fins que s'escalfi prou perquè actuï el tir.

Deshollinados

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al correcte funcionament del lloc web, i si ens dona el seu consentiment,
també farem servir cookies per recopilar dades de les seves visites per obtenir estadístiques agregades per millorar els nostres serveis.